Welkom op de website van de Brug Midden Groningen

. 

VERTROUWENSCONTACTPERSOON (VCP)
Stichting de Brug wil een organisatie zijn waar iedereen zich veilig en welkom voelt.
De Brug Midden-Groningen vindt het van belang dat iedereen van zijn/haar sport kan genieten. Wij willen een actieve en sportieve organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht iemands sportieve capaciteiten of achtergrond. Wij zijn aantrekkelijk voor jong en oud, dichtbij en toegankelijk.


Toch kan het gebeuren dat iemand dat anders ervaart. Dan noemen we dat ongewenst gedrag en daar willen we graag iets aan veranderen. Als dit gedrag over jouw grenzen gaat, noemen we dat ook wel grensoverschrijdend gedrag.
Als ongewenst gedrag voorkomt, willen wij dat als stichting de Brug graag weten en willen we jou graag horen en ondersteunen.


Er zijn diverse vormen van ongewenst/ grensoverschrijdend gedrag zoals:
• pesten,
• discriminatie,
• (seksuele) intimidatie,
• bedreiging,
• gewelddadig gedrag.


Maar personen kunnen ook andere problemen ervaren waardoor je niet kan/durft te zijn wie je bent, of je voelt je misschien wel buitengesloten.
Het kan zijn dat jij zelf met deze punten te maken krijgt, maar je kan het ook bij een ander zien gebeuren. Ook dan (als coach, trainer, vrijwilliger, medesporter of ouder) nodigt de Brug jou uit om contact te leggen met de Vertrouwenscontactpersoon (VCP). Bij een vermoeden van seksuele intimidatie zijn coaches, trainers en begeleiders dit zelfs verplicht om te doen.


Wat doet de VCP?
De VCP zal naar jouw verhaal luisteren en samen met jou kijken wat verdere stappen kunnen zijn. Soms is iets op te lossen binnen de vereniging, maar soms is het verstandig om er andere deskundigen bij te betrekken. Dit zal altijd in overleg met jou als melder gebeuren. De vertrouwenscontactpersoon is onafhankelijk. Wanneer jij een melding doet, vertelt de VCP precies wat er verder gaat gebeuren en hoe zij dat doet.


Wie is de VCP van de Brug?

Mijn naam is Tracy Hulshof. Ik werk sinds 2007 op een school voor ZMLK onderwijs en heb daardoor veel ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast heb ik een opleiding gedaan tot pedagogisch educatief professional, waar ik heb geleerd om goed actief te kunnen luisteren en hoe ik oplossingsgericht kan werken.
Deelnemers van de Brug Midden Groningen die er al wat langer zijn, kennen mij waarschijnlijk wel. Ik ben jarenlang vrijwilliger geweest bij de hobbyclub en het zwemmen. En kon ik ergens anders bijspringen, dan deed ik dat. Daarnaast ben ik een aantal jaren bestuurslid geweest in deze regio en was ik bij de meeste activiteiten wel aanwezig! 14 jaar geleden ben ik gestopt, omdat ik in verwachting was en het daardoor heel druk kreeg. Nu mijn twee kinderen wat ouder worden heb ik ook wat meer tijd en vind ik het heel leuk om mij weer in te zetten voor de Brug!


Hoe kan je de VCP bereiken?
Via het e-mailadres vcp@debrugmiddengroningen.nl kan je contact leggen met de VCP. Ik neem dan binnen 2 werkdagen contact met je op. Het e-mailadres is uitsluitend bedoeld om een afspraak te maken en niet om daar al te vertellen waar het over gaat. Ik ga je dat allemaal uitleggen als ik contact met je opneem, zodat je precies weet wat je te wachten staat.